746

20 de milioane de lei vor fi alocati pentru instalarea BARIERELOR la intersectiile de cale ferata




Consiliul de administrare a Fondului rutier a aprobat proiectul Hotararii de Guvern de repartizare a mijloacelor financiare pentru anul 2013, alocînd resurse pentru instalarea barierelor la intersecţiile de cale ferată.
 
Astfel, 20 de milioane de lei din mijloacele Fondului rutier vor fi alocate în vederea instalării barierelor la cel puţin 20 de treceri de cale ferată.
 
Propunerea vine din partea viceprim-ministrului, Valeriu Lazar. Potrivit lui Lazar, aceste masuri pot doar atenţiona şoferii şi minimiza riscurile, dar nu sâşi exclude cazuri tragice produse din cauza iresponsabilităţii acestora.
 
Astfel, din Fondul rutier va fi finanţată procurarea echipamentelor, iar cheltuielile privind instalarea şi intreţinerea barierelor fiind suportate de CFM.
 
De asemenea, Ministerul Economiei informează agenţii economici care activează în domeniu ca, de la 1 ianuarie 2014, va fi introdusă o cerinţă obligatorie pentru participarea la licitaţii publice din Fondul rutier – pentru a fi eligibile, companiile vor trebui sa aiba un sistem modern de management al calităţii implementat.


0