742

PANICA in Rusia. Vezi cum se pregatesc oamenii de APOCALIPSA




Un val de panică a fost înregistrat în Rusia odată cu apropierea Apocalipsei mayașe, despre care unii cred că urmează să aibă loc pe data de 21 decembrie. Pentru a calma spiritele, ministrul Situațiilor de Urgență din Rusia a fost nevoit să anunțe public că lumea nu se va sfârși luna aceasta.
 
Locuitorii unui oraș muncitoresc de lîngă Moscova au golit magazinele, făcîndu-și provizii considerabile de chibrituri, kerosen, zahăr și lumînări, scrie New York Times. 
 
Pentru a împiedica răspîndirea psihozei legate de venirea sfîrșitului lumii, ministrul Situațiilor de Urgență din Rusia le-a transmis cetățenilor că o Apocalipsă nu se va petrece în luna decembrie. Ministrul a declarat că are acces la metode de a monitoriza ceea ce se petrece cu Terra și a dat asigurări că lumea nu se va sfârși în decembrie. 
 
Există însă și persoane care s-au gîndit să profite de pe urma nebuniei create de Apocalipsa mayașă. În orașul Tomsk din vestul Siberiei au fost scoase la vînzare kituri pentru Apocalipsă care conțin o componentă de "strictă necesitate": cîte o sticlă de vodcă. Kitul de Apocalipsă rusesc mai conține o conservă de pește, lumînări și chibrituri, un creion, diverse medicamente, un săpun și o frînghie. 
 


Producătorii spun că au vîndut pînă acum mii de kituri și se așteaptă ca vînzările să crească vertiginos în perioada următoare.  
0