715

Ziua Internationala a persoanelor cu dizabilitati. Iata cine dintre politicieni s-a pregatit pentru aceasta zi




Astăzi, de Ziua Internaţională a persoanelor cu dizabilităţi, copii cu nevoi speciale pot posibilitatea de a participa la un concurs, unde vor cînta, vor dansa şi vor recita versuri, iar Centrul Mamei şi Copilului este organizat un atelier de creaţie pentru copiii internaţi aici.
 
Cam acestea sunt acțiunile organizate pentru această zi, care este atît de așteptată de către cei cu dizabilități. De Ziua Internaţională a persoanelor cu nevoi speciale puțini sunt politicienii care s-au îndurat să-și facă timp pentru a merge în vizită la centrele unde se află persoaele cu handicap.
 
Singurul despre care s-a spus că a făcut caritat astăzi este Igor Dodon, fondatorul Fundaţiei de binefacere „Soluţia” şi preşedinte al Partidului Socialiştilor. Acesta a întreprins o vizită la Centrul de reabilitare a persoanelor cu dizabilităţi psihice şi mintale „Speranţă şi Sănătate” din Chişinău, în cadrul căruia astăzi este marcată Ziua uşilor deschise, și le-a dăruit acestora mai multe produse alimentare, jucării și haine.
 
În Moldova sunt aproape 180 de mii de invalizi, mai mult de 15 mii dintre aceștia fiind copii. În Moldova, persoanele cu gradul trei de invaliditate au o alocaţie de 275 de lei, cei cu gradul doi - 280 de lei, iar invalizii de gradul întâi - o alocaţie în valoare de 300 de lei.


0