810

Lovitura DURA pregatita de UE pentru Romania





Negocierile pentru cadrul bugetar 2014-2020 continuă la Bruxelles, într-un moment în care la Bucureşti Traian Băsescu şi Victor Ponta au tranşat, cu greu, chestiunea reprezentării România la Consiliul European.
 
O reducere de 74,5 miliarde de euro, faţă de cele 1.033 de miliarde propuse de Comisia Europeană, iată ultima idee aruncată pe masă miercuri de preşedintele UE, Herman Van Rompuy. Documentul, cu caracter confidenţial, a fost prezentat colegiului de comisari
 
Acesta merge în sensul reducerilor cerute de marile contribuitoare la bugetul UE (Germania, Marea Britanie, Suedia şi Olanda), care doreau de fapt o reducere de minim 100 de miliarde.
 
În România, ultimele zile au evidenţiat mai puţin îngrijorarea oficialilor români privind bugetul UE şi mai mult o dispută între Traian Băsescu şi Victor Ponta privind persoana care va reprezenta România şa Consiliul European de la sfîrşitul săptămânii viitoare.
 
Premierul Victor Ponta a declarat joi, după discuţia cu preşedintele ţării că susţine folosirea dreptului de veto pentru blocarea propunerii lui Rompuy.
 
Afla AICI ce a spus Ponta.


0