832

(video) Documentarul care te UMPLE de LACRIMI. Un regizor austriac a realizat un film despre moldovencele care muncesc in strain




„Mama Illegal” este un film ce relatează destinul a trei femei din Moldova care lucrează ca menajere, în Austria și Italia.
 
În documentar este prezentată pe de o parte drama acestor femei ce muncesc ilegal, riscând în orice clipă să fie deportate, iar pe de altă parte, drama celor rămași acasă, în sărăcie lucie, departe de cei apropiați. Filmul a fost prezentat recent la Festivalul Astra Film din România, scrie o blogeriță de peste Prut.
 
Eduard Moschitz a decis să relateze publicului povestea a trei femei care au emigrat din Republica Moldova pentru a construi un viitor mai bun familiei. El a urmărit de-a lungul mai multor ani ce modificări s-au produs în familiile acestora, cum s-au schimbat ele, cum au evoluat copiii, întreaga familie: de la bucuria revederii până la renunţarea la viaţă a soţului uneia dintre protagoniste.
 
VIDEO
 
Este un documentar construit sub forma unui semnal de alarmă tras în atenţia familiilor care se confruntă cu această problemă: absenţa unui sau a ambilor părinţi pe motivul muncii efectuate în străinătate.


0