3073

SOCANT! Pesti mutanti de la Cernobal depistati in apele noastre!

Șoc pentru ciobanii care obișnuiesc să își pască oile pe malul Dunării în zona Calafat: zeci de oi au fost devorate de șase pești mutanți de la Cernobâl, ajunși în țara noastră pe canalul Bâstroe. Se pare că ucrainienii au scos plasele, lăsând cu bună-știință peștii să intre în România, supărați că porumbeii din România vin și le fură grâul.

Ciobanii, aflați în momentul petrecerii tragediei, spun că inițial au crezut că a venit ursul la oi, însă cu mare stupoare au remarcat că atacatorii aveau opt picioare și câte patru înotătoare. "Ne-am dat la ei cu ghioagele, dar doi dintre ei au început să zboare. Ne-am speriat și am luat-o la sănătoasa", spune ciobanul Mirel Baltazar din Calafat.

Autoritățile au sfătuit pescarii și ciobanii să stea departe de Dunăre până la găsirea unei soluții de stârpire a peștilor. În acest moment, mai multe echipaje de poliție și specialiști piscicoli s-au deplasat la Calafat pentru liniștirea populației și pentru căutarea celor 6 pești. Trei ambulanțe Smurd au fost trimise din Capitală să ridice ciobanii răniți.
0