807

Mesajul umilitor din partea Moscovei pentru Moldova

Moscova trebuie să recunoască independenţa regiunii transnistrene şi să amplaseze o bază militară în stînga Nistrului. Declaraţia a fost făcută de către președintele Consiliului Public de pe lîngă Ministerul rus al Apărării, redactorul-șef al publicaţiei Apărarea Naţională, Igor Korotcenko, în cadrul unei intervenţii pentru Vocea Rusiei, potrivit 24h.

“Cred că ar trebui să fie recunoscută independența Transnistriei, pentru că acesta este un fapt deja împlinit. În cele din urmă, există precedentul Kosovo. Noi nu trebuie să luptăm pentru integritatea teritorială a Republicii Moldova. Această țară este sortită să fie divizată. În final, va rămîne, probabil, doar republica moldovenească nistreană, iar Moldova va dispărea, fiind înglobată România”, a declarat acesta.

Totodată, Korotcenko spune că la Tiraspol trebuie amplasată o bază militară rusă, deoarece, intrînd în componenţă României, graniţa NATO va fi pe Nistru.

„România este membră NATO, astfel noi trebuie să amplasăm o bază militară în stînga Nistrului, pentru a ne apăra interesele geopolitice în regiune”, a mai spus acesta. 
0