829

(video) CONTROVERSA! Proiectul legii bugetului pe 2013, CRITICAT la GREU de opozitie




Proiectul legii bugetul de stat pe anul 2013 a trezit mari dispute aseară, în Parlament.
 
Cei din fracțiunea deputaților Neafiliați au insistat în repetate rînduri ca proiectul să fie amînat, însă parlamentarii din AIE au reușit pînă la urmă să voteze legea în ambele lecturi.
 
"Acest buget va duce ţara de râpă. Riscaţi să veniţi în ianuarie sau februarie cu un alt buget. Este un proiect care trebuie să meargă la coş cu toate că ieri a fost adoptat timp de 15 minute. Dacă nu schimbăm această abordare, un an doi, trei şi ajungem la situaţia Greciei", a declarat Igor Dodon.
 
Și socialistul Ion Ceban a ținut să-l completeze pe liderul partidului din care face parte.
 
Deși au fost numeroase atenționări ale opoziției, comunității de experți, societății civile asupra principalilor indicatori macroeconomici actuali, dar și cei prognozați, Guvernul a decis să prezinte proiectul legii bugetului într-o variantă absolut deviată de la starea reală  alucrurilor... Bugetul nu are nicio legătură cu promisiunile AIE în campania electorală. Este al patrulea an consecutiv cînd se întîmplă acest lucru”, a precizat Ceban.
 
Cumuniștii au criticat și ei proiectul Guvernului, precizînd că „bugetul este stabilit pe prognoze false”.
 
VIDEO
 
Pentru a intra în vigoare Bugetul trebuie votat în trei lecturi. Documentul prevede pentru anul viitor venituri de peste 22 miliarde de lei și cheltuieli de peste 23 de miliarde de lei şi un deficit bugetar de aproximativ 800 de milioane de lei.


0