2399

Regimul lui Şevciuc este acelaşi ca şi regimul lui Smirnov!

www.romaniaforum.ro/topic/3285-regimul-lui-sevciuc-este-acelasi-ca-si-regimul-lui-smirnov/
http://www.youtube.com/watch?v=Yk6KOkvAuPE

Diferite surse din INTERNET răspândesc înregistrarea conversaţiei scandaloase în esenţă între preşedintele kgb-ului transnistrean V.Finagin, consilierul aşa numitului preşedinte al RMN pentru afaceri economice Iu.Gervaziuc şi consilierul lui Evghenii Şevciuc (reprezentantul special al preşedintelui RMN în Federaţia Rusă) M.Bergman. Scandaloasă este din cauza că sunt exprimate fapte legate de funcţionarii din Transnistria, fapte legate de «politica ordinii», ceea ce înseamnă, practic, manifestări criminale. Dar senzaţională este, din faptul că inrejistrarea a fost făcută cu participarea şefului serviciului secret. Aşa ceva rar poţi întâlni. Se poate spune că este un excluziv.
Înalţi funcţionali discută despre chestiuni din sfera securităţii economice în raport cu activităţi în beneficiul unui câştig personal în detrimentul contrabandei. Iteresant şi original este faptul că documentele secrete a cgb-ului privind securitatea economică, Gervaziuc le citeşte cu permisiunea şi binecuvântarea lui Finagin. Se pare că acestea sunt documentele, elaborate de unitatea respectivă din cadrul serviciului special. Dar şi mai interesant este cum el, ca o persoană direct legată de infracţiuni economice, îşi permite să judece esenţa documentelor date.
 
În cadrul discuţiei cu Finagin, Gervaziuc spune deschis nu numai despre ce şi pe cine-i ştie, dar şi despre ceea - cine şi cu cine este legat în activitatea criminală. Senzaţionale sunt declaraţiile lui Gervaziuc in privinţa, că Şevciuc a fost de acord, şi chiar a coordonat afacerile de contrabandă a antreprenorilor transnistreni Rîjov şi Krascovschii – «Încărcătura aceasta au împins-o Rîjov cu Krascovschii, care lucrează la Kuzmiciov, sunt în relaţii...Ei lucrează în mod regulat. TOTUL E COORDONAT. SUNT BĂEŢII ŞEFULUI. (Interesant, cine e şeful lui Gervaziuc?)  Ce p..lă, Kuzmiciov  mereu se bagă, la naiba...». Se tîngue Gervaziuk numai din cauza că Kuzmiciov se amestecă în relaţiile acestea. Aparent, acest fapt îl împiedică pe Gervaziuc să-şi realizeze propriile sale planuri criminale.      
Caracterul discuţiei arată că Finagin, Gervaziuc şi Bergman sun membrii a unui grup dintre grupurile de influenţare din guvernul lui Sevciuc, care se opune grupului, condus de G.Kuzmiciov - prieten bun a preşedintelui transnistrean. Gervaziuc spune direct că Kuzmiciov, ca un prieten fidel a lui Şevciuc, îi povesteşte preşedintelui, că împotriva lui în mod constant lucrează «opoziţia internă». Este amuzant că Gervaziuc, în mod direct, îi spune lui Finagin că opoziţia internă sunt ei însuşi.  Se dovedeşte că în «echipa de profesionişti» a lui Şevciuc, sunt grupuri care, până în prezent, nu au înţelegere între sine şi întodeauna concurează pentru a vedea cine va fi mai aproape de aşa numitul preşedinte.
Nu se gândesc la lucru, dar la posibilitatea de a câştiga. Dar Şevciuc le-a arătat că Kuzmiciov face ceea ce zice preşedintele, şi la făcut general.   
            In cadrul discuţiei ferbinte despre perspectivele unificării cu Republica Moldova, Finagin a determinat mecanizmul optim de reintegrare. CNDUCĂTORUL SERVICIULUI SPECIAL raţionează despre ceea, cum mai eficient de distrus suveranitatea RMN prin distrugerea monedei proprii!!! Discută acest lucru cu consilierul preşedintelui pentru probleme economice. Ce se mai adăugăm în acest caz?
            Au mai vorbit şi despre aşa-numitul plan de federalizare care, anterior, a fost distribuit prin reţele de internet. Fireşte, Nina Victorovna nare nici o vină. Şi apoi, ca după comandă, sună Bergman. În priml rând au vorbit despre planul fals. În acest sens Bergman, din cine ştie ce motive, îl pomeneşte pe deputatul Sovietului Suprem D.Soin cu care el contactează, şi care adică ia povestit despre unele forţe, care lucrează împotriva lui Şevciuc, şi că ele sunt dispuse să răspândească nişte poze interesante în internet. A mai spus şi că forţele susnumite au încercat   să-l angajeze pe D.Soin se lucreze împotriva lui Şevciuc prin intermediul site-ului Lenta PMR.  Dar Finagin la rândul său, a raportat că elaborarea planului fals este lucrul lui Antiufeev.
Apoi au vorbit despre ceea ce îl întersează pe Monea în cea mai mare măsură. În pofida caracterului haotic a conversaţiei, în continuare devine clar că principalul este – lucrul cgb-ului împotriva lui Antiufeev. Şi aici Finagin sa deschis ca un contraspion, cercetaşi şi jurist. În primul rând, şeful securităţii a povestit despre operaţiunile cgb-ului transnistrean pe teritoriul Ucrainei în cadrul cărora a fost urmărită şederea lui Antiufeev şi unor angajaţi de la Servciul Federal de Securitate (FSB) acolo. Interesant e faptul că, mai departe, uitând probabil despre ce sa vorbit anterior, Finagin a început să povestească că angajaţii Serviciului de Securitate al Ucrainei, cum sa dovedit, au fost la  «cina cea de taină» cu Antiufeev şi angajaţii de la FSB, şi practic i-au extrădat la Moscova. Acest episod este foarte distractiv. Finagin trebue să fie în stare să determine ce să spună, cui să-i spună, cu cine şi împotriva cui să lucreze. Să pare că cu Bergman el, fără fereală, este gata să lupte cu Antiufeev, cu angajaţii de la FSB, chiar dacă aceasta se va realiza în colaborare cu Serviciul de Securitate ucrainean.
            Şi mai atractiv este raportul lui Finagin cu privire la planurile de lucru şi acţiuni referitor la Antiufeev. Finagin, practic, îi raportează lui Bergman că va continua să lucreze în domeniul cauzelor penale, care anterior au fost intentate împotriva lui Antiufeev. În ceea ce priveşte primul dosar penal, el, «utilizând propriile surse», încearcă să-l «scoată» (probabil să-l fure) din procuratură. Dar îl descurajează faptul că acesta a fost respins din lipsa de dovezi. In privinţa următorului dosar penal Finagin vorbeşte despre planul de a iniţia proceduri penale împotriva anchetătorilor şi procurorului, în cazul, dacă unele cauze penale vor fi aduse la procuratură.
Ceea ce se întîmplă în noul guvern ridică multe intrebări, şi este un motiv de îngrijorare pentru toţi.  Puterea de azi este aşa şi cum a fost în timpul lui Smirnov. Scopul ei este -contrabanda şi imbogăţirea personală!

0