1168

Marfă interzisă depistată la vamă


În după amiaza zilei de ieri, colaboratorii postului vamal Leuşeni-Albiţa au depistat un lot de marfă interzisă care urma să fie introdusă pe teritoriul Republicii Moldova pe post de „Second Hand".


În cadrul controlului vamal al autocamionului de model Mercedes-Benz care se deplasa din Germania în Republica Moldova cu marfă de larg consum „îmbrăcăminte purtata sau uzata si alte articole" în cantitate de circa 10 mii kg, colaboratorii vamali au depistat peste 10 saci masivi cu lingerie intimă şi alte mărfuri interzise a fi introduse în ţară şi periculoase pentru sănătatea cetăţeanului.


Mărfurile de second hand erau destinate unui agent economic din mun. Chişinău, care la întrebările organului vamal nu a putut comunica despre provenienţa mărfii.


Astfel prin tăinuirea bunurilor uzate s-a încercat însă fără succes, ca pe piaţa Republicii Moldova să pătrundă mărfuri prohibite, care conform art. 20 din Codul Vamal al Republici Moldova, sunt interzise. 


Reiterăm, că în scopul asigurării respectării legislaţiei şi securităţii economice a statului, Serviciul Vamal îşi rezervă dreptul şi în continuare să aplice măsurile sporite de control vamal asupra importului de bunuri cu titlul de ajutor umanitar sau articolelor de îmbrăcăminte uzate, care reprezintă un risc sporit pentru viaţa şi sănătatea societăţii.


point.md

0