10117

Semnătura digitală / Цифровая подпись

Guvernul Republicii Moldova, cu sprijinul  Î.S. “Centrul de telecomunicaţii speciale” şi Centrului de Guvernare Electronică, în parteneriat cu operatorii de telefonie mobilă, Moldcell şi Orange, au lansat serviciul „Semnătura mobilă”.
„Semnătura mobilă” este un serviciu inovator, care permite autentificarea în spaţiul virtual pentru probarea identităţii cu ajutorul telefonului mobil.
 
Cu „Semnătura mobilă” cetăţenii vor putea semna acte la distanţă, rapoarte, declaraţii către instituţii sau cereri online. La fel, cetăţenii vor putea accesa servicii electronice atât publice, cât şi private. 
 
Guvernul a făcut încă un pas pentru a fi mai aproape de cetăţeni şi pentru a le simplifica viaţa. Semnătura mobilă vine să aducă oamenilor confort, operativitate şi siguranţă”, a declarat primul ministru Vlad Filat.


În luna februarie, 2012, operatorii de telefonie mobilă din Republica Moldova au semnat Acordul privind aplicarea serviciului de identitate electronică mobilă – Mobile e-ID. Pentru început, serviciul este lansat cu operatorii Moldcell şi Orange.


http://www.egov.md/index.php/ro/evenimente-noutati/881-moldovenii-vor-putea-aplica-semnatura-digitala-cu-telefonul-mobil
 
Descrierea serviciului

0