899

Valentin Krîlov: Unioniştii reprezintă un pericol pentru STATALITATE

Foto: google

Fost deputat socialist, Valentin Krîlov a acordat un interviu pentru “Europa Liberă”, referitor la termenul de “unionism” şi “patriot”. Krîlov respectă unioniştii însă spune că aceştea reprezintă un pericol pentru statalitate.
 
Eu mă socot patriot adevărat al Moldovei în sensul sănătos. Eu m-am născut aici,  soţia mea este moldoveancă şi mi se pare că activitatea mea în viaţa politică este consecventă, anume în direcţia întăririi statalităţii moldoveneşti. Da, eu n-am fost de acord cu dezbinarea Uniunii Sovietice. Vrem nu vrem, dar faptele sunt fapte şi eu am semnat Declaraţia de Independenţă în mod conştient, dar cu o obiecţie. Eu respect poziţia celor care se numesc sau se socot unionişti şi care pledează pentru faptul că ei sunt români, că este necesară unirea ţării noastre cu România. Dar eu sunt ferm convins că această mişcare prezintă un pericol real pentru statalitate, nu este vis virtual.”
 
Afla AICI ce mai a spus Krilov
 
Deasemenea fostul deputat spune că moldovenii de peste Prut aşteaptă şi au încredere în Republica Moldova ca stat moldovenesc suveran şi adevărat independent.
 
0