Chirtoacă declară că NU va participa la Marşul Unirii
Foto: UNIMEDIA
Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, neagă informaţia potrivit căreia acesta se va alătura Cordonului Libertăţii, o parte componentă a manifestaţiilor Marşului Unirii din 16 septembrie.
„Dreptul au să se manifeste şi unii şi alţii. Eu nu particip la toate evenimentele din oraş. Avem anumite obligaţii vizavi de intervenţia în situaţia în care lucrurile ies de sub control. Personal nu am de gând să mă implic, pentru că am alte activităţi planificate pentru ziua respectivă”, a declarat Chirtoacă.
În acelaşi timp, Platforma Civică „Acţiunea 2012” a dat asigurări că primarul Capitalei se va alătura Marşului Unirii. „La invitația lansată ieri liderilor de opinie din Republica Moldova și-au confirmat deja participarea Alexandru Mosanu, Nicolae Dabija, Cornel Botgros, Nicolae Negru, Nicu Țărnă. În același timp, organizatorii au primit asigurări că și primarul general al municipiului Chișinău Dorin Chirtoacă se va alătura Cordonului care militează pentru non-violență și respectarea drepturilor omului”, se spune în comunicat.