896

(video) Tipii din imagine au FURAT CINCI maşini, în timp de cinci zile. Acţionau la Ciocana şi Rîşcani

Foto: bzi ro

În dimineaţa zilei de 10 septembrie curent, aproximativ la ora 05.00, poliţia a reţinut în flagrant delict trei minori cu vîrstele cuprinse între 15 şi 17 ani, în sectorul Ciocana, după ce au răpit un automobil de model Opel Astra. Ei au fost conduşi la Comisariatul de poliţie Râşcani pentru documentare. În cadrul audierilor ei au recunoscut cu amănunte toate cele cinci răpiri de automobile comise, începînd cu data de 6 septembrie, în sectoarele Ciocana şi Râşcani.
 
Metoda de pătrundere în maşini era prin deteriorarea geamului sau a lacătului, scopul lor fiind, dorinţa de a se plimba prin capitală. De obicei activau pe timp de noapte şi ţinteau unităţile de transport fără sisteme de alarmă.
 
Din cauza că minorii nu aveau un loc permanent de trai şi pînă la reintegrarea lor în familiile biologice, doi dintre ei au fost plasaţi la Centru de plasament temporar pentru minori al CGP mun. Chişinău. Al treilea a fost predat părinţilor care mai târziu, forţele de ordine l-au depistat noaptea vagabondând pe străzile capitalei. Totodată urmează ca organele tutelare să fie sesizate conform legislaţiei în vigoare.
 
Pe cazurile date au fost intentate mai multe cauze penale pentru furt şi răpire de automobile.
 
VIDEO
 
În acest context poliţia avertizează părinţii de a nu permite minorilor după ora 22.00, deplasarea lor fără supraveghere prin municipiu.
 
0