1052

Vladimir Putin îşi pune cioc artificial şi pleacă să salveze cocorul siberian

Foto google

Presedintele rus Vladimir Putin, care si-a facut cunoscuta preocuparea pentru salvarea speciilor pe cale de disparitie, va lua parte la o actiune de ghidare din deltaplan a migratiei cocorilor din Siberia, a anuntat miercuri purtatorul sau de cuvant.
 
Avem in vedere un astfel de zbor“, a precizat purtatorul de cuvant Dmitri Peskov, fara a oferi si alte detalii, dupa ce a fost intrebat de ziaristi rusi cu privire la implicarea lui Vladimir Purin intr-un proiect de salvare a acestor pasari mari din peninsula Iamal (nordul Siberiei).
 
Presedintele rus care va calatori la sfarsitul acestei saptamani la Vladivostok, pentru a participa la Forumul de cooperare economica Asia-Pacific, ar putea face o escala la Iamal pentru a participa la proiectul denumit “Zborul sperantei”, conform presei ruse.
 
Afla AICI cum Putin va salva cocorii
 
Proiectul prevede reintroducerea cocorilor nascuti in captivitate in mediul lor natural.
 
Vladimir Putin, care a urmat cursuri de pilotare a deltaplanului, va purta o bluza alba si poate chiar si un cioc artificial, in timp ce un aparat va emite suntele specifice acestor pasari in timpul zborului. Cocorul siberian, masoara 140 de centimetri si ierneaza in mod traditional in regiuni din India si China.
 
0