848

COD ROŞU în agricultură, iar deputaţii nu se pot sătura de odihnă”. Vacanţa parlamentarilor se PRELUNGEŞTE!

Foto: flux md

„Satul arde, dar baba se piaptănă”. Această expresie se potriveşte de minune cu decizia conducerii Parlamentului care vrea să prelungească vacanţa deputaţilor pînă pe 29 septembrie, cu două săptămîni mai mult decît prevăd termenele stabilite.
 
În timp ce reprezentanţii Alianţei de guvernare spun că ei muncesc în teritoriu şi nuştiu cînd îşi vor reveni la muncă, opoziţia bate alarma şi spune că i-a surprins decizia conducerii Parlamentului.
 
„Mă aşteptam ca liderii din AIE să revină mai repede la rezolvarea problemelor stringente din ţară, iar ei nu se pot sătura de odihnă”, a comentat liderul PSRM  Igor Dodon.
 
Socialiştii consideră că în actualele condiţii socio-economice, toţi demnitarii trebuie să fie la datorie, chiar mai devreme decât prevăd termenele, nicidecum mai tîrziu.
 
„Am avut o vară secetoasă, există grave probleme de ordin social şi economic, se produc fenomene socio-politice cu caracter anticonstituţional. În asemenea situaţie Parlamentul şi Guvernul trebuie să lucreze în regim de cod roşu. Ei însă lucrează în regim de cod verde, ca greierul din fabula lui Donici”, a mai declarat Igor Dodon.
 
Pe de altă parte, membrii alianţei spun că prelungirea vacanţei este necesară, deoarece ei ar fi muncit în teritoriu toată vara.
 
“Deputaţii au fost în permamenţă în activităţi. În orice sâmbătă şi duminică am fost în teritoriu. Eu muncesc asupra unei iniţiative legislative care îmi ia foarte mult timp. Doar că activitatea intensă va începe cînd vor începe comisiile permanente, dar şi şedinţele plenare”, a declarat deputatul PD Valentina Stratan.
 
Actualităţi.md precizează că vacanţa deputaţilor a început lamijlocul lunii iulie.
 
0