868

“Bin Laden nu a fost ucis de trupele SEAL”. Rapoartele secrete care pot stîrni un cutremur în SUA

Foto: mediaite com

Osama bin Laden era neînarmat şi deja mort, cu un glonţ în cap, cînd soldaţii americani au intrat în casa lui din Pakistan”, acesta ar fi conţinutul primului raport despre moartea lui bin Laden.
 
Misiunea şi rapoartele secrete despre ea sunt subiectul unei cărţi care va fi data publicităţii în cîteva zile şi care va provoca un cutremur în administraţia americană.
 
Cartea, “No Easy Day: The Firsthand Account of the Mission That Killed Osama bin Laden” Primul raport despre misiunea în care a fost ucis Osama bin Laden a fost scrisa de un anonim, sub numele de Mark Owen, care a făcut parte din echipa de şase puşcaşi marini care a participat la misiunea de eliminare a teroristului, în luna mai 2011.
 
“Mai aveam cam cinci paşi pînă să ajungem sus, cînd am auzit nişte împuşcături amortizate. BOP. BOP. Bărbatul a disparut într-o cameră întunecată”, se mai scrie iîn carte.
 
Membrii echipei de puşcasi au intrat în camera unde au vazut o femeie jelindu-l pe bin Laden, “În ciuda numeroaselor rapoarte care susţin că bin Laden avea o armă şi a rezistat cînd puşcaşii marini au intrat în cameră, el era neînarmat. El a fost ranit fatal înainte ca soldaţii să intre în cameră”, se scrie in carte.
 
Afla CE a mai spus Owen
 
Actualitati.md precizeaza ca cartea a starnit controverse dinainte să apară. Pentagonul, CIA şi Casa Alba nu au ştiut nimic despre apariţia ei. Aceasta autobiografie este posibil să fie ecranizată, după ce mai mulţi regizori şi-au arătat deja interesul.
 
 

0