1164

Magistrat de la Judecătoria Centru care şi-a făcut studii la o ACADEMIE FANTOMĂ

Foto: Adevărul md

Magistrata Liuba Brînză, de la Judecătoria Centru este acuzată că şi-ar fi obţinut licenţa prin falsuri în acte. Un ofiţer de la Centrul Anticorupţie a reuşit să demonstreze acest lucru, însă cu toate acestea, procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale, iar maiorul brusc s-a îmbolnăvit.
 
O anchetă realizată de ofiţerul Andrei Guzic de la Centrul Anticorupţie, magistrata a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova (USM) în 1998, dar a ajuns aici abia în anul trei de studii. Pînă atunci, judecătoarea a fost studentă la o instituţie-fantomă de la Bucureşti, Academia „Omega Lux”. Într-un răspuns oficial de la Ministerul Educaţiei de peste Prut, adresat CCCEC, se spune că academia respectivă „nu este şi nici nu a fost instituţie de învăţămînt superior autorizată să funcţioneze provizoriu sau acreditată”.
 
Potrivit carnetului de note din dosarul personal, magistrata a făcut doi ani la Bucureşti, din anul 1993 până în 1995. De asemenea, reiese că aceasta a învăţat numai pe note de 10 şi 9. Curios este faptul că în acel timp, viitoarea magistrată creştea un copil, născut în 1992, şi făcea Facultatea de Filologie a USM, pe care a absolvit-o în 1994. Într-o adresare făcută de Viorel Chetraru, directorul CCCEC, către procurorul general, Valeriu Zubco, se lăsa să se înţeleagă că în această perioadă tânăra se afla pe teritoriul Moldovei, crescându-şi copilul.
 
Actualitati.md aminteste că în 1995, viitoarea magistrată a depus o cerere ca să-i fie permis transferul de la Academia „Omega Lux”, în anul trei de studii, la fără frecvenţă, la Facultatea de Drept din Chişinău. În acelaşi timp, chiar în diploma de absolvire a Facultăţii de Drept scrie negru pe alb că Liuba Brînză a fost înmatriculată în anul 1994.
 
Afla si ALTE nereguli, depistate de CCCEC
 
 
 

0