739

Micul Lukashenko: „avem guvernarea, dar nu avem puterea”

Cred ca poate fi considerata declaratia verii. I-a scapat lui Victor Ponta, micul Lukashenko al Romaniei. Micul dictator. Nu si-a dat seama ce enormitate spune.  
Omu nu intelege nimic din democratie si statul de drept, anume separatia puterilor in stat. Are guvernarea, are puterea legislativa, 256 de parlamentari, dar nu are puterea judecatoreasca si presedintia, principalul obstacol de a ajunge la stapanirea magistratilor. Si presa, care da din gura, ii devoaleaza planurile de a transforma Romania intr-un nou Belarus.

Pentru ca puterile statului se controleaza si echilibreaza reciproc. Celebrul „check and balances”, care nu s-a invatat la Stefan Gheorghiu, unde a predat Octav Cozmanca. Acolo se invata cum sa preiei „intreaga” putere.

Pana si afirmatia ca procurorii „joaca in tabara lui Basescu” este de tot rasul, dupa ce au muscat adanc din elitele si demnitarii PDL. Liste intregi, pe care toata lumea le stie.

Dan Voiculescu a negat ca ar fi zis: „nu avem intreaga putere pana nu luam justitia”. Nu mai e nevoie sa nege. A zis-o in clar, cu subiect si predicat, pupilul sau, Victor Ponta. Micul Lukashenko al Romaniei.

Primul pas, eliminarea presedintelui Basescu, aproape sa reuseasca.

„Desi optiunea politica si juridica a guvernului si a majoritatii a fost alta, am inteles apelul si solicitarile partenerilor nostri europeni si internationali si, asa cum stiti, am sprijinit initiativa presedintelui Antonescu de a promulga, inca de alaltaieri, o forma a legii referendumului care sa arate ca referendumul de demitere a presedintelui este validat doar odata cu prezenta a jumatate plus unu din numarul total al cetatenilor Romaniei, adica a 9,1 milioane de cetateni cu drept de vot”, a declarat Victor Ponta.

Acesta a fost ajutorul discret dat romanilor de catre UE. Fara acest cvorum eram acum in pasul doi al transformarii Romaniei in Belarus, incalecarea justitiei.

Plus lista cu cele 11 porunci ale lui Barroso pentru elevul sau, Victor Ponta, plus declaratiile oficialilor germani, pus vizita trimisului lui Obama, plus… Motive pentru care dl Ciuvica exclama cu obida: „germanii si americanii l-au luat pe Basescu in brate”! Iar Victor Ponta, in Der Spiegel: “Doare si m-a socat” (interventia lui Barroso cu cele 11 teme de efectuat).

Iar romanii au inteles si au blocat realizarea cvorumului. Un milion au votat impotriva demiterii presedintelui Basescu iar 10 milioane nu au dat curs invitatiei USL de a face cvorumul necesar demiterii. Asta ca sa vedem cum este cu 7,4 milioane care au spus DA demiterii.

Cand au vazut ca nu iese socoteala cu cvorumul, cei doi mici dictatori au trecul la planul B, masluirea cifrelor referendumului. Iata cum apare inceputul actiunii in stenograme. V (Vlad Moisescu?) catre Victor Paul Dobre: „V: Dacă nu cumva e bine să fugim din acest grup infracţional organizat!”

Ioan Rus: „eu chiar nu vreau să-mi petrec bătrâneţile în puşcărie!”

Si n-a vrut, motiv pentru care si-a dat demisia.

Asaltul asupra CCR n-a dat nici el rezultate.

In ciuda amenintarilor, presiunilor, santajului, practicat de lukashencii Romaniei, judecatorii au invalidat referendumul cu 6-3. Nici macar cu un 5-4, care ar fi dat prilej de discutii si reactii infinite.

Asaltul asupra procurorilor, ilustrat de acum celebra zicere: „Ferească-i Dumnezeu pe procurori când vor veni 7,4 milioane de români pe ei”, proferata de Relu Fenechiu zis si „transformator”, pentru problemele pe care le are cu justitia si cu procurorii, n-a reusit nici el. Procurorii isi vad mai departe de anchete, in cadrul legal, chiar daca la un moment dat vor ajunge la baronii de frunte ai USL.

„Eu cred că este nevoie de presiune publică asupra lui Traian Băsescu pentru a demisiona”, spune Crin Antonescu. A esuat si presiunea publica, ea s-a redus la 3-400 de manifestanti, din cei 7,4 milioane, care au mai incalcat si legea si au fost amendati, in ciuda faptului ca le-a luat apararea insusi Mircea Dusa, ministrul de Interne. Un curajos, nu-i este frica ca-si va petrece batranetile in puscarie!

Viteza cu care a fost „implementata” Mona Pivniceru la justitie, direct din autoturismul lui Adrian Nastase, a reprezentat o ultima incercare de a-i schimba pe Kovesi si Morar, simultan cu o tergiversare a reinstalarii presedintelui Basescu la Cotroceni. N-a tinut nici acest ultim plan de salvare a ce se mai putea salva, in ciuda faptului ca senatorul Ghise s-a transformat in omul sandwich. In fata palatului Cotroceni.

Presiunile euro-atlantice au fost asa de mari, incat posibilul viitor Lukashenko al Romaniei a incins sms-urile sa asigure cvorumul in Parlament. Un cvorum, de data asta, nenecesar.

Lectia acestei veri trebuie bine inteleasa de catre romani, in perspectiva alegerilor parlamentare din decembrie. Din acest motiv tot reluam faptele si datele petrecute.

De data asta, institutiile statului roman si Uniunea Europeana ne-au salvat de dictatura micului Lukashenko.
Dar data viitoare?
0