879

ULTIMA ORĂ! Maşina premierului Vlad Filat, la un PAS de a fi INCENDIATĂ. Confirmare de la MAI

Ministerul Afacerilor Interne, in comun cu Serviciul Protectie si Paza de Stat, a realizat masurile necesare pentru securitatea vizitei cancelarului german, Angela Merkel. In activitatea respectiva au fost implicati peste doua mii de angajati MAI. Au fost intreprinse masuri de preventie, de asigurare si de mentinere a ordinii publice pe parcursul vizitei oficiale. Politia a fost prezenta pe toate traseele de deplasare a delegatiei si in zonele adiacente.

Blocurile locative, imobilele intreprinderilor si organiza?iilor, podurile, pasajele subterane si alte obiective amplasate in raza de o suta de metri din adiacentul traseelor de deplasare au fost studiate minutios si s-au intreprins masurile de securitate necesare, inclusiv sudarea gurilor de canalizare. De asemenea, cetatenii au fost sensibilizati in ceea ce priveste modul de interactiune si comportament in timpul vizitei delegatiei oficiale. S-a impus situatia de sistare temporara a activitatii agentilor economici amplasati pe traseul de deplasare. Au fost verificati toti detinatorii de arme din zona adiacenta.

Pe parcurs a fost inregistrata o singura tentativa de tulburare a ordinii publice in adiacentul fabricii Bucuria, la ora 21:00, pe strada Mihai Viteazul, 10. Un cetatean, de 23 de ani, a aruncat un obiect incendiat in automobilul primului ministru. Politia a actionat prompt si l-a retinut in proces. Cazul este cercetat.

Traseele principale au avut regim restrictionat de circulatie pentru aproximativ o ora (cumulativ) pe intreg parcursul zilei. Doar Zona Zero, din perimetrul Palatului Republicii (str. Nicolae Iorga, str. 31 August 1989, str. Maria Cebotari, str. Bucuresti,) a avut restrictii de circulatie pe parcursul intregii perioade a vizitei.

Ministerul Afacerilor Interne multumeste inca o data pentru atitudinea de cooperare si colaborare.

http://www.arch.actualitati.md/md/md-ultima-ora-masina-premierului-vlad-filat-la-un-pas-de-a-fi-incendiata-confirmare-de-la-mai/
 

0