652

Informaţie TRĂSNET pentru preşedintele suspendat Traian Băsescu. MILIOANE de români, în afara listelor electorale

Surse citate de Realitatea TV spun că peste 3 milioane de români sunt în afara listelor electorale permanente, potrivit datelor adunate de Guvern pentru a fi trimise la Curtea Constituţioană, înaintea deciziei privind validarea sau invalidarea referendumului 2012.

În condiţiile în care referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu este cvorumul – prezenţa la vot a 50%+1 din numărul total de alegători, cele peste 3 milioane de români pe care Guvernul i-ar fi descoperit în afara listelor schimbă cu totul soarta preşledintelui.

La referndum 2012, pe listele electorale permanente se aflau 18.292.464 de persoane. Potrivit rezultatelor finale prezentate de BEC după vot, au votat 46,24% dintre aceste persoane, adică 8.459.053 români.

Potrivit aceloraşi surse, pe listele electorale întocmite de Guvern după raportările de la primării, pe aceste liste electorale ar figura mai puţin de 15,5 milioane de persoane. Dacă CCR va lua în considerare aceste liste, cvorumul de 50%+1 de alegători prezenţi la vot va fi atins, iar preşedintele Traian Băsescu ar fi demis.

Viitorul politic al României ar putea fi tranşat marţi, cînd Curtea Constituţională se reuneşte pentru a lua o decizie cu privire la validitatea referendumului de demitere a preşedintelui Traian Băsescu.
 http://www.arch.actualitati.md/md/md-informatie-trasnet-pentru-presedintele-suspendat-traian-basescu-milioane-de-romani-in-afara-listelor-electorale/
0