866

Timofti, în stare de ALERTĂ! Declaraţia BOMBĂ a preşedintelui R.Moldova

“Anumiți politicieni au chemat cetățenii și instituții ale statului la nesupunere civică, au încercat să înlocuiască însemnele noastre naționale cu unele false, au cerut referendumuri locale și naționale pe teme confuze, au manipulat grupuri sociale, inclusiv religioase, pentru ca acestea să se opună ordinii constituționale”. Este declaraţia făcută astăzi de şeful statului, Nicolae Timofti.
 
Preşedintele spune că în ultima perioadă de timp, în diferite regiuni ale ţării, au fost activizate grupuri agresive de persoane care au încercat, să provoace tensiuni sociale şi politice.
 
“În ultima perioada, anumite grupări politice, dirijate din umbră sau în mod deschis de forţe ostile Republicii Moldova, au lansat acţiuni şi declaraţii care se află la limita Constituţiei sau chiar încalcă normele legale”, a precizat preşedintele ţării.
 
“Avem nevoie de linişte pentru a duce la îndeplinire proiectele economice şi politice de integrare europeană pe care le asteaptă cetăţenii. Reformele care se află în derulare pot fi implementate în cadru institutional şi în conformitate cu legile ţării, dar nu pe strada sau într-o formî extremă”, mai spus Timofti.
 
În final, Timofti a lansat şi un apel:
http://www.arch.actualitati.md/md/md-timofti-in-stare-de-alerta-declaratia-bomba-a-presedintelui-r-moldova/
0