O mamă crede că fiica ei a fost omorâtă și acuză poliția de corupție
Tânăra de 22 de ani, Valentina Sârbu, găsită în dimineața zilei de 23 decembrie 2011 lângă un bloc din sectorul Ciocana și care apoi a murit la spital, a fost omorâtă și nu s-a sinucis așa cum afirmă poliția. Cel puțin așa consideră mama fetei, Galina Sârbu, care a făcut mai multe dezvăluiri astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.
„Din start am înțeles că fata a fost bătută și apoi lăsată să moară. Fiica mea nu a putut să se sinucidă. Deja știm tot adevărul. Expertiza arată că fiica mea nu a putut să se sinucidă. Mâinile ei erau pline de vânătăi. Mi s-a spus la spital că toate organele îi sunt întregi și sănătoase”, a povestit Galina Sârbu.
Femeia a cerut ajutor liderilor Mișcării Antimafie să facă demersuri către autorități pentru a face lumină în acest caz.
„Presupunem că poliția mușamalizează acest caz, probabil pentru că au luat mită de la infractori. În acea seară, tânăra se afla cu mai mulți tineri care ulterior nici măcar nu au fost arestați preventiv. Raportul de expertiză medico-legală a fost întocmit abia peste 2 luni și în care nu sunt stabilite clar detaliile”, a menționat vicepreședintele Mișcării Antimafie, Daniela Bodrug.
Ea a adresat un mesaj către Procuratura Generală, Ministerul de Interne și Ministerul Sănătății să se convoace într-o ședință, dar și să înițieze o anchetă de serviciu pentru a face dreptate Galinei Sârbu.
Valentina Sârbu, orginară din Strășeni, era studentă în anul 4 la ULIM și locuia într-un închiriat la Buiucani.
JURNAL