979

CEC: Semnături FALSE RECORD pentru referendumul Social-Democraţilor

În listele prezentată de PSD au fost depistate 198 de mii de semnături false. Este verdictul final al Comisiei Electorale Centrale.

Şedinţa CEC continuă.

Precizăm că anterior şi CreDO a prezentat o listă cu iregularităţi care au fost depistate în etapa de adunare a sentăturilororganizarea referendumului republican legislativ privind aderarea la Uniunea Vamală Rusia-Belorusi-Kazahstan.

Sergiu Ostaf, directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului a susţinut astăzi o conferinţă de presă, unde a prezentat o serie de scrisori în care oamenii spun cum au fost duși în eroare cînd şi-au pus semnăturile.

Mi s-a propus să semnez într-o listă pentru ca Moldova sa intre în Europa, eu am fost de acord pentru că am copii în Italia”, a declarat un intervievat.

„ Mi s-a propus să semnez pe o listă pentru a face drumul în Vatra”, „Semnătura nu este a mea și nu am semnat pe nicio listă”, a spus un alt om.

„Nu am iscălit pentru că nu am înțeles sensul colectării acestei semnături”.  

Atunci PSD a negat acuzaţiile.

Actualităţi.md aminteşte că recent, Partidul Social-Democrat a depus la Comisia Electoară Centrală peste 230 de mii de semnături pentru inițierea unui referendum privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia, Belarus, Kazahstan. Plebiscitul ar urma să aibă loc pe 18 noiembrie 2012.

http://www.arch.actualitati.md/md/md-cec-semnaturi-false-record-pentru-referendumul-social-democratilor/
0