908

ULTIMA ORĂ! Documentul care ar putea duce la DEMITEREA lui Băsescu

Curtea Conctituţională a României decide astăzi soarta lui Traian Băsescu. Ministerul de Interne a anunţat că a trimis deja Curţii Constituţionale datele solicitate despre numărul votanţilor înscrişi în liste. Cu toate acestea, un alt document, trimis ministrului Ioan Rus de Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor, arată că “Ministerul Administraţiei şi Internelor nu îşi poate asuma veridicitatea numărului de persoane înscrise în listele electorale permanente”.
 
Există posibilitatea ca în listele electorale permanente să fie înscrise persoane decedate, care figurează în evidenţe cu domiciliul în România sau cetăţeni români care au plecat din ţară şi şi-au stabilit domiciliul în străinătate unde au obţinut documente ale statului străin, dar care figurează în evidenţe cu domiciliul în România, întrucît nu şi-au reglemntat statutul juridic faţă de statul român. Ca administrator al bazei de date, MAI nu îşi poate asuma veridicitatea numărului de persoane înscrise în listele electorale permanente, neavînd instrumente legale suplimentare de control a datelor procesate de autoriăţile publice locale.
 
“Rezultatele recensămîntului se publică sub titlul de date provizorii, preliminare şi definitive.
 
În timp ce rezultatele provizorii şi preliminare sunt prevăzute a fi publicate în anul 2012 (rezultatele provizorii au fost date publicităţii la 2 februarie 2012), datele definitive vor fi publicate în semestrul II 2013, după care vor fi transmise la Comisia Europeană.
 
În prezent, rezultatele provizorii nu permit dezagregarea pe grupe de vârstă, implicit a populaţiei în vârstă de 18 ani şi peste. Aceste date statistice devin disponibile odată cu datele definitive, cu precizarea că ele nu corespund criteriilor de stabilire a populaţiei cu drept de vot.
 
În sistemul statisticii oficiale din România nu există surse de date care să permită stabilirea numărului cetăţenilor români cu drept de vot, în sensul legislaţiei în vigoare la data de 29 iulie 2012 sau la oricare altă dată calendaristică”, se mai arată în documentul MAI, trimis Curţii Constituţionale.
 
Curtea Constituţională a României a reluat în această dimineaţă dezbaterile pe marginea referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu, judecătorii CCR solicitînd, cu o zi în urmă, informaţii de la Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Institutul Naţional de Statistică, necesare soluţionării contestaţiilor.
 
Urmariti link-ul pentru Documentul:
http://www.arch.actualitati.md/md/md-ultima-ora-documentul-care-ar-putea-duce-la-demiterea-lui-basescu/
0