943

ŢARA în care sportivii ÎNFRÎNŢI la Jocurile Olimpice pot ajunge în LAGĂR

În Coreea de Nord cei care iau premii la Jocurile Olimpice  cîştigă nu doar faimă, ci şi casă, maşină şi o sumă frumoasă de bani, iar cei care pierd, îşi pun în mare pericol vieţile.
 
Ţara este pe locul cinci în clasamentul pe medalii, după ce patru dintre sportivii din ţara comunistă asiatică au cucerit medalii de aur, iar un al cincilea a cîştigat medalia de bronz, transmite Realitatea.net.


De exemplu, pe judoka An Kum-ae care a primit aurul olimpic şi pe şi pe RIM Jong Sim, cîştigătoarea probei feminine de haltere, categoria 69 de kilograme le aşteaptă o primire frumoasă.
 
În cazul celor care nu reuşesc să cîştige au probleme garantate, problemele pot apărea imediat. Antrenorul echipei naţionale de fotbal a Coreei de Nord a fost exclus din Partidul Muncitorilor şi a fost obligat să se apuce de zidărie, pierderea a trei meciuri consecutive la Cupa Mondială din 2010 fiind considerată “trădare”, mai transmite sursa.
 
Mai mulţi sportivi nord-coreeni care au pierdut în faţa unor adversare din Coreea de Sud au fost obligaţi să muncească în lagăre, potrivit Amnesty International. În prezent, 200.000 de oameni muncesc în aceste “gulaguri” ale secolului XXI. Cei mai mulţi sunt acuzaţi de trădare şi lucrează înfometaţi şi sub ameninţarea execuţiei, arată Amnesty.
 
http://www.arch.actualitati.md/md/md-tara-in-care-sportivii-infrinti-la-jocurile-olimpice-pot-ajunge-in-lagar/
 
0