905

Socialiştii vor să-i înveţe pe unionişti să IUBEASCĂ MOLDOVA

Ei susţin că se vor deplasa în capitala de nord a Moldovei, unde vor protesta paşnic şi vor promova mesaje patriotice.
 
Vrem să fim acolo şi să promovăm mesaje paşnice. Megem să promovăm statalitatea, fără ouă!”, a precizat reprezentatntul PSRM, Vlad Bătrîncea într-o conferinţă de presă.
 
„Nu vom avea nicio lozincă politică, ci doar mesaje civice”, a ţinut să menţioneze Bătrîncea.
 
La acţiunea de duminică, socialiştii vor fi însoţii de membrii „Gărzii Tinere”, un grup de organizaţii obşteşti printre care: Federaţia Naţională de lupte “Voievod”, Mişcarea de tineret “ILERI”, organizaţia “Scutul Moldovenesc”, Asociaţia tineretului ucrainean din Moldova.
 
Actualităţi.md precizeză că anterior şi bașcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, a spus că va trimite 3-4 autocare cu stataliști care să opună rezistență marșului unioniștilor de duminică.
 
Totodată, consilierii comuniști de la Bălți au făcut un apel către toți cetăţenii să nu le permită unioniştilor să facă marş.
 
Pe de altă parte, premierul Vlad Filat, care a întreprins  ieri o vizită la Bălţi, le-a dat asigurări oamenilor că marşul de duminică se va desfăşura conform planului.
 
Marşul de la Bălţi este organizat de Acțiunea 2012 și Consiliul Unirii, care acum o săptămînă au organizat un marș similar la Cahul.
 
http://www.arch.actualitati.md/md/md-socialistii-vor-sa-i-invete-pe-unionisti-sa-iubeasca-moldova/
0