3496

Premiera pentru Moldova! O femeie a devenit mamica pentru prima data la varsta de 50 de ani

Premiera absoluta pentru sistemul de sanatate din Moldova. O femeie a devenit mamica la varsta de 50 de ani. Aceasta este din Telenesti si a nascut in aceasta dimineata, prin cezariana, un baietel perfect sanatos. Fericita, proaspata mamica spune ca isi doreste si o fetita.

Maria Malai spune ca a incercat sa conceapa un copil in ultimii 31 de ani, de cand s-a casatorit. Insa, fara succes. Intr-un final a decis, impreuna cu sotul, sa apeleze la inseminarea artificiala. Astfel, peste 9 luni s-a nascut primul ei copil. Un baietel.

Chiar daca a nascut la o varsta inaintata, iar tatal copilului are 55 de ani, proaspata mamica spune ca isi mai doreste cel putin o fetita.

Copilul s-a nascut prin cezariana in aceasta dimineata la Centrul Mamei si Copilului. Potrivit medicilor, operatia a decurs fara complicatii, iar nou-nascutul cantareste 3 kg si jumatate si este sanatos-tun.

Potrivit datelor Centrului Mamei si Copilului, in Moldova se nasc anual cel putin 400 de bebelusi conceputi prin inseminare artificala.
http://wvw.protv.md/stiri/social/premiera-pentru-moldova-o-femeie-a-devenit-mamica-pentru-prima.html

0