990

INCREDIBIL! Copil de trei ani, UCIS de ARMATA siriană

Un copil în vîrstă de trei ani din Siria, a fost ucis cu focuri de armă de trupele regimului lui Bashar al-Assad, în timp ce încerca să treacă în Iordania împreună cu familia sa, pentru a scăpa de violenţe, a anunţat purtătorul de cuvînt al Guvernului iordanian.
 
Un militar iordanian a fost rănit la rîndul său în acest incident, care s-a produs în noaptea de joi spre vineri, a precizat Zayed Hammad, preşedintele asociaţiei islamice de caritate Kitab wal Sunna, care a venit în ajutorul a 50.000 de mii de refugiaţi sirieni în regat.
 
“Un grup de refugiaţi sirieni a fost ţinta unor tiruri în timp ce încercau să treacă frontierea, ceea ce a provocat moartea copilului”, a declarat Samih Maayatah, ministru pentru Informaţii şi purtător de cuvânt al Guvernului.
 
“Militarii iordanieni au încercat să îi apere pentru a trece frontiera în timp ce armata siriană a deschis focul asupra lor. Armata iordaniană a ripostat şi le-a permis să treacă”, a adăugat acesta.
 
Copilul, în vîrstă de trei ani, a primit un glonte în gît şi unul în picior. El a fost transportat la spitalul din Ramtha, dar murise deja .
 
Această ultimă informaţie a fost însă dezminţită de Maayatah.
 
Oraşul Ramtha, unde s-au refugiat numeroşi sirieni, este vecin cu regiunea Deraa, unul dintre punctele fierbinţi ale revoltei, din sudul Siriei.
 
În total, Iordania afirmă că ar fi primit peste 140.000 de refugiaţi sirieni, dintre care 36.000 sunt înregistraţi oficiali la ONU. Regatul, care amenajează noi tabere în vederea primirii refugiaţilor, şi-a întărit recent securitatea de-a lungul frontierei cu Siria, unde peste 19.000 de persoane au murit în 16 luni de revoltă, potrivit unei organizaţii nonguvernamentale siriene.
 
http://www.arch.actualitati.md/md/md-incredibil-copil-de-trei-ani-ucis-de-armata-siriana/
0