972

R.Moldova apare în presa din România ca “ţară săracă”

Jumătate din populaţia Republicii Moldova trăieşte mai greu decît în urmă cu patru-cinci ani, potrivit unui sondaj de opinie realizat de compania CBS-AXA, prezentate marţi. Această informaţie a fost preluată de Agerpres.
 
Potrivit informaţiei citate de Agerpres, doar ceva mai mult de 20% au declarat că duc un trai mai bun şi doar 18 la sută susţin că sunt mulţumiţi de felul în care trăiesc. Trei din patru participanţi la sondaj consideră că lucrurile în Republica Moldova merg într-o direcţie greşită.
 
Principalele reuşite ale guvernării sunt considerate a fi îmbunătăţirea relaţiilor cu vecinii, accesul la tehnologiile moderne şi asigurarea libertăţii presei.
 
Pe de altă parte, o treime dintre respondenţi au declarat că actualul guvern este printre cele mai rele din cîte au existat pînă acum în Republica Moldova. În acelaşi timp, peste 43% au declarat că ar opta pentru dizolvarea actualului parlament şi organizarea alegerilor anticipate.
 
Studiul a fost realizat în perioada 6-15 iulie pe un eşantion de 1.228 de persoane, marja de eroare estimată fiind de 3%.
 
http://www.arch.actualitati.md/md/md-r-moldova-apare-in-presa-din-romani-ca-tara-saraca/
0