1124

SCANDAL! Moşi Crăciunii vor să-şi schimbe LOCUL DE BAŞTINĂ?

Forumul Internaţional al “Moşi Crăciunilor” (Santa Claus) s-a deschis oficial astăzi în capitala Danemarcei, Copenhaga. Aflat la cea de-a 55-a ediţie, evenimentul a reunit peste 110 de Moşi Crăciuni din Germania, Canada, Norvegia, Statele Unite ale Americii, Suedia, Japonia şi Danemarca.
 

Forumul Internaţional are loc în cel mai vechi parc de distracţii din lume “Bakken”, situat la aproximativ 15 kilometri de Copenhaga, potrivit ITAR-TASS, citat de Unian.
 
Programul forului prevede o procesiune solemnă pe străzile din Copenhaga, spălarea tradiţională a picioarelor în apa rece din Marea Baltică şi recepţia la City Hall.
 
Moş Crăciunii vor stabili împreună data oficială a Crăciunului şi a Anului Nou, vor calcula diametrul corect al coşului de fum, prin care Moş Crăciun intră în casă să felicite persoanele, dar şi vor elabora reguli de parcare pentru săniile trase de reni.
 
De asemenea, este preconizată următoarea rundă de discuţii între reprezentanţii Groenlandei şi Finlandei cu privire la baştina istorică a lui Santa Claus – pe cea mai mare insulă din lume, care este parte a regatului danez (Groenlanda), sau în Laponia finlandeză.
 
Urmariti link-ul pentru detalii:
http://www.arch.actualitati.md/md/md-scandal-mosi-craciunii-vor-sa-si-schimbe-locul-de-bastina/
 
Actualităţi.md precizează că forumul va dura patru zile şi este organizat de administraţia parcului de distracţii “Bakken” şi Asociaţia daneză a Moşi Crăciunilor, care vor nominaliza şi Moş Crăciunul de onoare pentru anulu 2012.
0