1085

Cum a ajuns Filat, Şevciuk şi mitropolitul Vladimir pe muntele Athos? EXPLICAŢIA premierului

Prim-ministrul Republicii Moldova, Vladimir Filat, nu vede nimic ieşit din comun că a mers în Grecia, duminică, împreună cu liderul de la Tiraspol, Evghenii Şevciuk, unde au vizitat muntele Athos.
 
Aceştia au fost însoţiţi de mitropolitul Vladimir.
 
„Eu nu văd nimic ieşit din comun. Au fost şi altfel de situaţii: să se meargă împreună la un meci de fotbal, să se meargă la concerte împreună, să fie discuţii în afară ţării, cum am avut şi anul trecut şi anul acesta în Germania. Eu cred că  este corect să existe comunicare şi încredere între oamenii care îşi propun să rezolve o problemă atît de complicată, ceea ce ţine de reintegrarea ţării. Însă, de această dată, nu prea am discutat despre politică, ci ne-am rugat şi am vorbit despre lucruri mai omeneşti”,a declarat Vlad Filat la o emisiune dela N4.
 
Premierul a ţinut să menţioneze că are o relaţie destul de prietenoasă cu liderul separatist, dar nu a dorit să spună dacă îi este mai uşor să comunice cu Şevciuk, decît cu Smirnov.
 
Actualităţi.md precizează că anterior, Filat şi Şevciuk au avut mai multe întîlniri neformale pe la meciuri de fotbal de la Tiraspol, dar şi la concertele Larei Fabian şi a lui Julio Iglesias din Chişinău.
 
http://www.arch.actualitati.md/md/md-cum-a-ajuns-filat-sevciuk-si-mitropolitul-vladimir-pe-muntele-athos-explicatia-premierului/
0