1090

ȘOCANT! Gandhi a fost GAY. Ți-ai fi imaginat așa ceva?

Guvernul indian a cheltuit 1,3 milioane de dolari pentru a stopa vînzarea la licitaţie a unor scrisori ale lui Gandhi, care ar fi putut să dezvăluie faptul că liderul indian era homosexual, afirmă autoarea unui articol publicat pe site-ulhuffingtonpost.com.
Guvernul statului indian Gujarat, statul în care s-a născut Gandhi, a cumpărat cartea în martie 2012, iar guvernul indian a cheltuit 1,28 milioane de dolari pentru a achiziţiona arhivele lui Gandhi, ce includ peste 1.000 de scrisori şi documente care au circulat de-a lungul anilor între Gandhi şi Kallenbach, împiedicînd astfel vînzarea lor într-o licitaţie publică, la Londra, se afirmă pe un blog al publicaţiei Wall Street Journal.
Potrivit publicaţiei americane, Ministerul Culturii din India a angajat cîţiva experţi pentru a citi aceste scrisori şi i-a recomandat apoi guvernului să le cumpere, în cadrul unei operaţiuni “de cea mai înaltă prioritate”.
Deşi autorul cărţii, Joseph Lelyveld a negat că ar fi sugerat că liderul indian era gay, cîteva pasaje din cartea sa, publicate în Wall Street Journal, sugerează existenţa unei relaţii homosexuale.
În ciuda zvonurilor despre această presupusă relaţie dintre Gandhi şi discipolul său, un oficial din Ministerul Culturii din India a declarat pentru agenţia de presă Reuters că achiziţia a fost făcută exclusiv pentru a sprijini cercetările oamenilor de ştiinţă din domeniul filosofiei promovate de Gandhi.
 
Urmariti link-ul pentru detalii:
http://www.arch.actualitati.md/md/md-socant-gandhi-a-fost-gay-ti-ai-fi-imaginat-asa-ceva/
0