1152

Partidul Naţional Liberal, la un pas să devină UNIONIST cu acte în regulă

Curtea de Apel Chişinău a dat cîştig de cauză Partidului Naţional Liberal privind modificarea statutului.
Astfel, instanţa obligă Ministerul Justiţiei să înregistreze noul statut al formaţiunii, ce include, obiectivul de Unire a Republicii Moldova cu România.
Preşedintele PNL, Vitalia Pavlicenco, aşteaptă scuze publice de la Ministrul Justiţiei Oleg Efrim care a refuzat anterior să înregistreze modificările din statutul partidului.
„Pentru discriminarea PNL, prin refuzul de înregistrare a Noii Redacții a Statutului, fapt care a generat repercusiuni indezirabile şi a știrbit vizibil imaginea formațiunii – a-l obliga personal pe Ministrul Justiţiei Oleg Efrim să-și recunoască în mod public vina, să ceară scuze în fața PNL – prin mijloace de informare în masă, inclusiv prin intermediul Companiei ,,Teleradio-Moldova”, – pentru ireverenţa comisă şi pentru că a sfidat prevederile imperative şi prohibitive ale legislaţiei în vigoare a Republicii Moldova”, susţine Pavlicenco pe blogul său.
Amintim că obiectivul privind unirea cu România a fost decis la Congresuluial III-lea al PNL. Ministerul Justiţiei a refuzat atunci să înregistreze modificările, iar pe 21 martie PNL a depus cererea de chemare în judecată.
Noul statut este criticat de mai mulţi politicieni moldoveni.
http://www.arch.actualitati.md/md/md-partidul-national-liberal-la-un-pas-sa-devina-unionist-cu-acte-in-regula/  
0