1001

Канадская пресса рассказала об IT специалисте из Молдовы

 "Mii de profesionişti IT cu înaltă calificare vin în Canada în fiecare an, în speranţa de a găsi un loc de muncă in domeniul lor. Însă, din păcate, mulți încep cariera în fast-food-urile canadiene. Deși competențele tehnice, în general, sunt universale, atunci când căuta primul său loc de muncă, nou-veniţii se confruntă cu lipsa de experienţă canadiană," scrie revista canadiană IT Business.


 
Oleg Dolghii, un imigrant de 32 de ani din Republica Moldova, a lucrat în țara sa de origine în calitate de manager IT la o companie financiară. El a avut mari speranțe că-și va continua viaţa profesională în Canada, fiind încrezut de capacitățile sale. "Nu am știut că experiența de lucru în Canada este un factor foarte important aici", spune Oleg.

Dolghii a crezut că-și va găsi cel puţin un post de administrator de reţea de calculatoare. Însă, după 20 de interviuri în trei luni, tot ce a putut găsi a fost o funcție prost plătită de asistent tehnic IT, care prevedea inclusiv lucru în schimburi de noapte și o navetă de două ore de la locul de trai.

În cele din urmă, Oleg a găsit un post de muncă la o firma IT din Toronto, care angajează mulţi imigranţi. Din fericire, acum el lucrează în bază de contract. "Monitorizăm rețeaua bancară internă. Este ca şi un administrator de reţea de nivel superior," spune Dolghii.

Directorul executiv al unei companii cunoscute, Tim Collins spune că în ciuda multiculturalismului, angajatorii acordă o importanță deosebită experienței de munca în Canada. Deseori, migranții nu rezistă și se întorc acasă.

Sursa: UNIMEDIA
0