1211

Ultima oră ! PPCD a părăsit Partidului Popular European

Partidul Popular Creştin Democrat nu mai vrea să fie membru al Partidului Popular European. Despre aceasta a anunţat fostul lider al formaţiunii, Iurie Roşca, într-o postare pe VOX Publika.
Potrivit lui, PPE nu mai are nimic în comun cu valorile creştin-democrate acceptînd formaţiuni conduse de persoane dubioase şi demnitari corupţi.
«Odată cu prăbuşirea comunismului, PPE şi-a deschis larg uşile pentru partidele din fostul spaţiu sovietic şi din Europa Centrală şi de Est. Astfel, am asistat pe parcursul ultimilor ani la un vast proces de absorbţie de către PPE a unor grupări din ţările ex-comuniste, care nu aveau nimic în comun nici cu valorile creştin-democrate, nici cu vocaţia de politicieni responsabili. Urmărind doar interese de ordin geopolitic şi succese facile, PPE s-a arătat ca o grupare eclectică şi omnivoră sub aspect doctrinar, acceptînd formaţiuni conduse de persoane dubioase, de demnitari corupţi şi de politicieni străini de interesele propriilor popoare», susţine Roşca.
«Dată fiind abandonarea definitivă a valorilor Democraţiei Creştine de către conducerea PPE şi împotmolirea ei în ideologia liberal-individualistă a unui capitalism speculativ şi antipopular, avînd în vedere lipsa de onestitate şi consecvenţă a acesteia în relaţiile cu partenerii săi din spaţiul ex-comunist, Partidul Popular Creştin Democrat îşi anunţă decizia de a renunţa la calitatea de membru al Partidului Popular European », adaugă Iurie Roşca.
Actualităţi.md precizeză că Partidul Popular Creştin Democrat a fost membru al Partidului Popular European din 2005.
http://www.arch.actualitati.md/md/md-ultima-ora-ppcd-a-parasit-partidului-popular-european/  
0