1159

Poliţişti à la Moldova: Gheorghe Inculeţ, suspectul omorurilor din Durleşti şi Ialoveni ESTE MORT de 5 ANI

Am trăit s-o vedem şi pe asta! Poliţiştii l-au căutat aproape un an pe Gheorghe Inculeţ, fiind convinşi că el este autorul crimelor de la Ialoveni şi Durleşti, iar acum au aflat că suspectul lor a murit cu trei ani înainte de comiterea crimei.
Astăzi, reprezentanţii MAI au spus că Inculeţ s-a sinucis în 2007, lîngă Spitalul Republican, la 2 zile după ce dispăruse din Spitalul de Psihiatrie. Pentru că nimeni nu a revendicat cadavrul, acesta a fost înmormîntat ca persoană necunoscută în Cimitirul Doina din capitală. Abia luna trecută, poliţiştii i-au stabilit identitatea şi au descoperit că acesta era Gheorghe Inculeţ, cel pe care poliţiştii l-au declarat suspect în cazul omorurilor de la Durleşti şi Ialoveni.
Actualităţi.md precizează că Gheorghe Inculeţ  a fost dat în urmărire la începutul anului trecut, după ce un cuplu a fost ucis lîngă şoseaua Ialoveni-Hînceşti. Poliţia îl prezenta drept o persoană periculoasă care frecventează des lăcaşurile sfinte.
Ancheta poliţienească arăta că bărbatul şi-ar fi ucis sora şi nepoata, lucru pentru care a fost internat la Spitalul de Psihiatrie de unde a fugit ulterior.
Actualităţi.md aminteştă că anterior Ministerul Afacerilor Interne a publicat pe 30 iunie fotografia suspectului în cazul unui omor de la Ialoveni. Poza plasată pe pe site a fost schimbată în aceeaşi zi, sub pretextul că de fapt altcineva ar fi autorul crimei. Persoana suspectată era Valeriu Canuda, născut în anul 1972, locuitor al satului Sociteni (Ialoveni), care în urma unei certe a tras cîteva focuri de armă, rănind mortal un bărbat, născut în anul 1958.
http://www.actualitati.md/md/md-politisti-a-la-moldova-gheorghe-inculet-suspectul-omorurilor-din-durlesti-si-ialoveni-este-mort-de-5-ani/  
0