1116

Şi uzina de tractoare a fost PRIVATIZATĂ! Cum explică Filat

În timp ce presa vehiculează că uzina de tractoare «Tracon»  a fost vîndută cu 25-26 de milioane de lei, premierul Vlad Filat strînge din umeri şi spune că el nu ştie nimic despre acest lucru.
”De tranzacţie s-a ocupat Ministerul Economiei, care are atribuţii în acest sens şi care nu este în situaţia sa ceara permisiune de la mine. O să mă documentez în acest sens. Misiunea mea este să verific cum este respectată lege, nu să mă interesez despre cine este deirectorul unei companii sau alta”, a spus Filat în cadrul unei intervenţii la Pro TV.
Totodată, Filat a primis că în scurt timp se va informa şi va veni cu detalii  despre cazul dat.
Potrivit unor informaţii noul director al uzinei ar fi Vitalie Vrabie, secretarul general al Partidului Democrat.
Privatizarea Tracon a fost încercată şi anul trecut de către ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, însă acesta a fost oprit de premierul Vlad Filat care spunea că valoarea utilajului uzat depăşeşte cu mult preţul de privatizare a societăţilor. El nu a precizat cu ce sumă s-a încercat privatizarea de anul trecut.
Calculele pur matematice aratau că doar metalul care este, fie el uzat, fie in utilaje, era la o valoare mult mai mare, nu vă pot spune acum cifra”, a spus Filat.
http://www.actualitati.md/md/md-si-uzina-de-tractoare-a-fost-privatizata-cum-explica-filat/  
0