1444

Ruşii vor "să-l îngroape" pe Igor Smirnov




Comitetul de anchetă al Rusiei a primit cererea de a verifica implicarea fostului lider transnistrean, Igor Smirnov, şi a fostului ministru al securităţii de la Tiraspol, Vladimir Antiufeev, în săvârşirea unor infracţiuni grave, tranmite Agerpres.


Semnatarul cererii adresate justiţiei ruse este Mihail Bergman, reprezentantul special al actualului preşedinte al regiunii separatiste, Evgheni Şevciuk. El îi acuză pe Smirnov şi pe Antiufeev de comerţ cu arme, răpiri de persoane şi maşinaţiuni financiare.


”Antiufeev şi Smirnov au înfiinţat şi condus pe teritoriul Transnistriei o comunitate infracţională, care a funcţionat activ timp de 20 de ani. Scopul a fost acela de a obţine beneficii din vânzarea de armament, şantaj, realizarea unor operaţiuni financiare ilegale şi înlăturarea persoanelor care încearcă să le stea în cale”, se arată în solicitarea adresată şefului Comitetului de anchetă, Aleksandr Bastrîkin.


Bergman afirmă că deţine dovezi privind furtul de arme de la depozitele armatei a 14-a, desfăşurate în Transnistria în anii '90, documente atestând vânzarea acestor arme şi livrarea lor atât în Rusia, cât şi în alte state din fosta URSS.
 
timpul.md

0