765

Doi sportivi arestaţi pentru furturi din automobile

 
Colaboratorii poliţiei au reţinut doi tinerispecializaţi în săvârşirea unui şir de furturi din automobilele. Aceştia s-au dovedit a fi locuitori ai capitalei, cu vârstele de 25 şi respectiv 24 ani, anterior judecaţi şi sunt consumatori de droguri. Ambii sunt sportivi în domeniile de înot şi judo. În cadrul acţiunilor de urmărire penală forţele de ordine au constatat că bănuiţii acţionau împreună în raza sectorului Centru al capitalei.
 
Potrivit organelor de drept, metoda de pătrundere în automobile era deteriorarea parbrizului cu o piatră apoi sustrăgeau bunurile depistate. Dar înainte de a pătrunde, bănuiţii cercetau automobilele parcate cât şi împrejurările.
 
Ulterior, fiind efectuate percheziţii la domiciliile lor, au fost depistate mai multe genţi de dame, ceea ce demonstrează că ar fi pătruns în mai multe automobile.
 
De menţionat că, în ziua de 23 mai curent, acţiunile lor au fost surprinse de o cameră video instalată la un automobil parcat în preajmă. Din imagini se observă acţiunile unuia din ei care strică geamul şi repsectiv al doilea sustrage o geantă.
 
În prezent bănuiţii sunt cercetaţi penal pentru furt în stare de arest. Pentru faptele comise ei riscă privare de libertate cu închisoare pe un termen de la la 10 ani.
 
În acest sens, poliţia solicită persoanelor care au avut de pătimit să se adreseze la Comisariatul de poliţie Centru, str.Bulgară 40, tel. 27-22-57 .
 
Totodată poliţiştii acumulează probe în vederea constatării complicităţii lor şi în alte cazuri similare.
    
Sursa: Politik.md
0