1003

Moscova: Moldoveni, cu pașapoarte bulgărești, reținuți pentru furt de date bancare


O grupare de «skimmer» a intrat în vizorul poliției moscovite. Uilajul de «skimming», instalat la bancomate, permite scanarea cardurilor bancare și a pin-codurilor. În urma cercetărilor s-a determinat că infractorii atacau una și aceiași bancă, bancomatele căreia se aflau în apropierea stației metro «Țvetnoi bulvar».


Poliția, împreună cu serviciul de securitate a băncii au reușit să identifice infractorii: doi tineri de 29 și 26 ani. Bărbații sunt originari din Republica Moldova și dețin și cetățenia Bulgariei.

Infractorii au reușit să primească informația despre tranzacțiile de pe șapte carduri, volumul total al cărora era în jur de 523 mii ruble (13 mii euro). Potrivit «skimmer»-lor , ei urmau să primească o recompensă pentru această informație.


Pe marginea acestui caz a fost intentat un dosar penal în baza articolului 183, p.3 (furt de date bancare și divulgarea tainei comerciale, fiscale și bancare). Reprezentanții organelor de drept presupun că aceste date erau expediate în afara țării, iar în baza ei se confecționau carduri false. Cercetările continuie.


tv7.md

0