1636

Moldova a obţinut un regim facilitat de vize cu Australia

Începînd cu 1 iulie 2012, cetăţenii moldoveni şi rezidenţii de pe teritoriul ţării vor beneficia de un regim facilitar de vize în scopul efectuării călătoriilor în Australia.

Anunţul a fost făcut de Ambasadorul Australiei în Republica Moldova, cu sediul la Moscova, Margaret A. Twomey, în cadrul întrevederii din 24 mai, cu ministrul de Externe de la Chişinău, Iurie Leancă.

Totodată, părţile au discutat o serie de subiecte de pe agenda politică bilaterală, în contextul celor 20 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Republica Moldova şi Australia.

Odată cu liberalizarea vizelor cu Australia, moldovenii nu vor fi nevoiţi să se deplaseze la Ambasada Australiei la Moscova, sau prezentarea paşaportului de către solicitant în procesul de eliberare a vizelor.

Cetăţenii interesaţi de obţinerea vizei de intrare în Australia vor avea dreptul să aplice on-line, expediind cererea şi copiile documentelor necesare la Ambasada Australiei la Moscova.

Ulterior, solicitanţii vor fi informaţi, de asemenea on-line, despre decizia Departamentului de Imigrare şi Cetăţenie al Guvernului Australiei, care va fi inclusă automat în sistemul avansat de înregistrare a călătorilor (Advance Passanger Processing System), valabil în toate aeroporturile internaţionale.

Regimul facilitat prevede că cetăţenii moldovenii şi rezidenţii vor fi supuşi controlului la frontieră în baza confirmării on-line parvenită de la Ambasada Australiei şi a datelor care vor figura automat în sistemul electronic.

Informaţiile adiţionale despre pachetul de documente necesare pentru noua procedura simplificată de obţinere a vizelor pot fi vizualizate pe site-ul Ambasadei Australiei în Republica Moldova, cu sediul la Moscova, începând cu 1 iulie curent.
 http://www.actualitati.md/md/md-moldova-a-obtinut-un-regim-facilitat-de-vize-cu-australia/
0