1126

După agheasmă şi vaselină, protestatarii au adus icoane la Parlament

Ieri au sfinţit Palatul Republicii şi le-au adus vaselină deputaţilor, dar astăzi au venit înarmaţi cu icoane şi mesaje convingătoare. Este vorba de un grup de protestatări, însoţiţi de un sobor de preoţi şi episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel care se opun şi astăzi împotriva includerii pe ordinea de zi a proiectului Legii privind egalitatea de şanse.

„Am avut promisiuni că voi fi invitat la şedinţa comisiilor parlamentare. Am stat ieri toată ziua pe lîngă Parlament şi am crezut că este bine şi astăzi să stau undeva pe aproape pentru ca să mă vadă. Nici într-un caz nu le vom permite să ne pună în gaj sufletul şi tot ce avem noi mai sfînt”, a declarat episcopul Marchel.

Episcopul a cerut deputaţilor să iasă în faţa Palatului pentru ca acesta să-i amintească doleanţele creştinilor adunaţi la protest. Printre protestari a fost observat şi comunistul Eduard Muşuc.

Actualităţi.md precizează că astăzi Parlamentul urmează să examineze Legea privind egalitatea de şanse. Amintim că socialiştii cer votul nominal în cazul legii privind egalitatea de şanse, pentru a vedea la faţă fiecare deputat care în viziunea lor ar contribui la legalizarea homosexualităţii în Republica Moldova.
 http://www.actualitati.md/md/tserkov-snova-protestuet-u-dvortsa-respubliki/
0