1182

Republica Moldova va oferi ajutor umanitar Albaniei și Montenegrului

Albania şi Muntenegru vor primi ajutor umanitar în valoare de 750 mii de lei moldoveneşti fiecare din partea R. Moldova, potrivit TRM.
O hotărîre în acest sens a fost aprobată de Executiv, la 23 mai, pe motiv că cele două state au avut de suferit în urma calamităţilor naturale produse la începutul anului 2012. Banii se vor aloca de ministerul Finanţelor din Fondul de rezervă.
În calitate de ajutor au fost solicitate elicoptere, utilaje grele pentru deszăpezire şi reparaţie a drumurilor, automobile de zăpadă, vehicule de teren, combustibil diesel, carburanţi de încălzire. Deoarece în rezervele materiale ale statului nu se regăsesc astfel de bunuri, Guvernul R. Moldova va veni cu ajutoare băneşti.
Ca urmare a temperaturilor extrem de scăzute şi a ninsorilor abundente înregistrate în Albania şi în Muntenegru, peste 100 de mii oameni au fost puşi în situaţie de risc, guvernele celor două state declarînd stare de urgenţă.
Ca urmare a dezastrului natural, peste patru mii de case de locuit au fost avariate, iar peste 10 mii de persoane au fost evacuate.
http://www.actualitati.md/md/md-republica-moldova-va-oferi-ajutor-umanitar-albaniei-si-montenegrului/  
0