1158

Filat citeşte “practic în fiecare zi” ziare. Vezi ce fel de articole preferă

Aproape zilnic premierul Vlad Filat citeşte ziarele, în special articolele de investigaţie. Despre aceasta el a mărturisit în cadrul evenimentului de lansare a Zilelor Jurnalismului de Investigaţie din Europa de Sud-Est, aflat la cea de-a III-a ediţie.
Articolele scrise de jurnalişti lasă amprentă asupra activităţilor de pe parcursul zilei sale de lucru, a mai spus premierul.
„Ştiu că voi, jurnaliştii, deseori vă întrebaţi: dacă are sens ceea ce facem, de vreme ce multe lucruri rămîn neschimbate? Citesc cu atenţie ceea ce scriu jurnaliştii de investigaţie şi ştiu că nu sînt rare cazurile cînd rămîneţi dezamăgiţi sau cu impresia că enormul efort pe care l-aţi făcut în investigarea unei situaţii sau a unui caz ieşit din comun nu-şi are continuitatea la nivelul acţiunilor organelor statului. Vă voi spune deschis: da, în unele cazuri, reacţia unor organe ale statului lasă de dorit, dar sînt şi o mulţime de cazuri cînd reacţia este una promptă, adecvată”, a menţionat Filat.
Premierul i-a încurajat pe ziarişti să-şi continue munca. În opinia lui, o societate democratică nu poate exista fără presă autentic liberă şi profesionistă.
Actualităţi.md aminteşte că se vehiculează informaţia că premierul ar deţine controlul asupra unor instituţii media online.
Totodată, potrivit Memoriului privind libertatea presei în Republica Moldova 3 mai 2011 – 3 mai 2012, elaborat de Centrul pentru Jurnalism Independent, membrul PLDM, Chiril Lucinschi este actionar în mai multe surse media. Acesta deţine acţiuni în compania americană EMH Inc.,  unde are acţiuni în valoare de cca. 2,5 milioane de lei. Deputatul din partea PLDM este asociat la SC  „Media Alianţa” SRL (publicitate), unde deţine 99%  din acţiuni, în valoare de peste 350 mii de lei. De asemenea, Lucinschi este asociat şi la IM „Alkasar Media Services” SRL (publicitate), unde deţine o cota de 50%, în valoare de 2 700 de lei.”
http://www.actualitati.md/md/md-filat-citeste-practic-in-fiecare-zi-ziare-vezi-ce-fel-de-articole-prefera/  
0