1177

Un suspect de dublul omor de la Durlești, ținut în arest în Turcia

  

Cazul dublului omor de la Durleşti rămâne învăluit în ceaţă. Deși procurorii spun că au un suspect care i-ar fi ucis pe cei doi îndrăgostiţi, acesta se află în Turcia deja de un an, iar oamenii legii nu pot să-l aducă în ţară pentru că încă nu au confirmarea oficialilor de la Ankara.

Suspectul are 30 de ani, nu este căsătorit şi a fugit din ţară imediat după crima de la Durleşti. Procurorii susţin că au găsit la domiciliul acestuia lucrurile personale ale celor doi tineri omorâţi, sustrase din maşină.

Potrivit procurorului Denis Rotaru, din cadrul Secţiei Urmărire Penală în Cazuri Excepţionale, procuratura așteaptă ca partea turcească să confirme începerea procesul de extrădare.
„Procedura aceasta durează de mult timp. În cadrul urmării penale, a fost efectuată o percheziție la suspect la domiciliu și acolo au fost depistate lucruri care aparțineau victimelor și erau în automobil”, a declarat procurorul Rotaru, pentru Jurnal TV.

În aceste condiţii, suspectul nici nu poate fi interogat. Chiar dacă bărbatul este ţinut după gratii de un an, procurorii afirmă că mai au o listă de suspecţi.

Acum un an, doi tineri de la Durleşti, Olga (15 ani) şi Ilie (19 ani), au fost omorâţi cu sânge rece în apropierea de mănăstirea Sfântului Andrei din localitate. Ambii au fost împușcați în cap. Fata a fost găsită moartă în salonul maşinii, iar băiatul - în portbagaj. Anterior, pentru a face lumină în acest caz, forţele de ordine au apelat şi la ajutorul unor clarvăzători din Rusia. Aceştia au spus că asasinul va fi prins la sfârşitul anului 2011, prezicere care nu s-a adeverit.


jurnal.md

0