1114

DECLARAŢIE: Salariilor demnitarilor nu vor fi majorate

Demnitarii nu vor avea salariile majorate! Cel puţin aste spune primarul general al municipiului Chișinău. Declaraţiile au fost făcute în contextul în care, Guvernul a decis să le majoreze salariile funcţionarilor publici cu aproape 60 la sută în unele cazuri, începînd cu 1 iunie.

Potrivit lui Dorin Chirtoacă majorarea salariilor demnitarilor cu peste 50% nu este oportună în condițiile în care pensiile și salariile bugetarilor au rămas practic la acelaș nivel. Mai mult, edilul capitalei consideră că proiectul elaborat de Guvern nu va fi adoptat de Parlament.

„Din cîte cunosc eu, acest proiect nu va trece în Parlament, va fi oprit. Nu este normal să fie o asemenea discrepanță între pensie, salariu mediu pe economie și salariile demnitarilor”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Actualităţi.md aminteşte că Executivul a votat un proiect de lege prin care, salariul președinteleui țării urmeaa să fie majorat pînă la 15.000 de lei, a președintelui Parlamentului și premierului – pînă la 13.000 de lei, iar a primarului capitalei – pînă la 10.500 de lei.
 http://www.actualitati.md/md/md-declaratie-salariilor-demnitarilor-nu-vor-fi-majorate/
0