1452

Partidul Liberal a aprins astăzi seara, 16 mai, sute de lumânări "în memoria ocupației Moldovei de est de către I


Miercuri seara, 16 mai, liberalii au comemorat în Piața Marii Adunări Naționale 200 de ani de „ocupație rusească”. Circa 1-2 mii de oameni s-au adunat în centrul Capitalei pentru a aprinde lumânări „în memoria ocupației Moldovei de Est de către Imperiul Rus în 1812”. În fața mulțimii au ținut discursuri mai multe persoane. Printre aceștia s-au numărat Nicolae Dabija, Dorin Chirtoacă, Corina Fusu, dar și președintele PL, Mihai Ghimpu
 


Ultimul i-a criticat pe colegii săi de Alianță pentru că nu au vrut să decreteze ziua de 16 mai drept zi de doliu. La fel, acesta a adresat cuvinte dure în direcția celor „care fac politica rusă în Moldova”.

„Ei vin pe seama sărăciei oamenilor să obțină puterea, ca să le aducă banul. Nu i-a durut și nu-i va durea nimic pe acești patrioți în ghilimele. Ei sunt neghina poporului nostru. Datoria oamenilor este să nu-i voteze, să-i blameze și să-i trimită în Imperiul care-i conduce. [...] Câtă rușine unora de la noi, care știu că-i limba română... ei umblă ca niște slugi. [...] Ați înțeles de ce azi eu nu mai sunt președinte de Parlament. Iată, politica Rusiei e făcută cu mâinile politicienilor noștri”, a spus Mihai Ghimpu.



 






 http://www.moldnews.md/uploads/File/2012/05_May/18_05_2012/IMG_3840.jpg

0