1010

Ghimpu, supărat că liderii AIE uită istoria: E o crimă


16.05.2012
 
Reprezentanții Partidului Liberal au comemorat astăzi 200 de ani de la anexarea Basarabiei la Imperiul Rus.


Deputații liberali în frunte cu Mihai Ghimpu, dar și consilierii PL din Consiliul Municipal Chișinău și primarul Dorin Chirtoacă au depus flori la Piatra Comemorativă din Piața Marii Adunări Naționale.
 

După ce au depus flori, liberalii au ţinut un minut de reculegere în memoria lui Vadim Pisari, tânărul ucis la 1 ianuarie 2012 de un ofițer al Armatei ruse, la postul de control de la Vadul lui Vodă.


Liderul liberal, Mihai Ghimpu, și-a exprimat regretul că ceilalți colegi din AIE nu s-au alăturat acțiunii de comemorare.


„Probabil o să vină timpul când o să înțeleagă. E o crimă dacă uiți suferințele poporului tău chiar și peste 200 de ani. Nu a ajuns la conștiința unora că libertatea nu se cercește, dar se cucerește”, a declarat Ghimpu.


În această seară, cu începere la ora ora 20.00, Partidul Liberal organizează un miting de comemorare în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde vor fi aprinse mii de lumânări în memoria victimelor ocupaţie.


Anterior, deputații liberalii au propus ca 16 mai sa fie declarată zi de doliu național. Inițiativa PL nu a fost însă susținută de ceilalți deputați.

































http://www.jurnal.md/ro/news/ghimpu-suparat-ca-liderii-aie-uita-istoria-e-o-crima-foto-219922/

0