1209

Cei doi poliţişti prinşi cu mită au fost demişi


Şeful-adjunct al Serviciului omoruri şi Crime Grave al Secţiei Poliţiei Criminale a CGP și şeful-adjunct al Secţiei Poliţiei Criminale au fost reţinuţi vineri, fin bănuiți de corupere pasivă.

Astăzi procurorii le-au înaintat celor doi învinuirea de comiterea coruperii pasive.

Potrivit procurorilor, la 9 mai 2012, inculpaţii ar fi estorcat de la doi cetăţeni străini 50 de mii de dolari SUA pentru a nu-i trage la răspundere penală pentru trafic de fiinţe umane.

Primind refuz din partea cetăţenilor străini, poliţiştii au mai redus din „preţ”, convenind asupra sumei de 10 mii de dolari SUA.

În cursul zilei de 9 mai, poliţiştilor le-a fost transmisă prima tranşă de bani în sumă de 2200 de dolari SUA, iar pe data de 11 mai poliţiştii au fost reţinuţi. 

Acum aceştia se află în izolatorul CCCEC, iar procurorii au depus demers prin care solicită aplicarea în privinţa celor doi a măsurii preventive de arest pentru 30 de zile.


Cei doi polițiști au fost demiși prin ordinul ministrului de Interne pentru denigrarea imaginii MAI. Va fi cercetată întreaga conducere a CGP, inclusiv comisarul municipiului, pentru a stabili de ce nu a fost prevenită această infracțiune.


jurnal.md

0